Koja je razlika između svilenih i ruskih trepavica?

Svilene trepavice predstavljaju metodu “Jedan na Jedan” ili “klasičnu metodu” što znači da se na jednu prirodnu trepavicu specijalnim lepkom nalepi jedna veštačka. Ova metoda se preporučuje svima koje imaju već guste trepavice a žele da imaju duže. Dužina i oblik se radi po želji  i preporučenom mišljenju jer ne stoji svaki oblik isto svima. 

Tretman

Neophodno je da Vaše trepavice pre ove tehnike budu potpuno čiste jer u protivnom se neće dobro vezati lepak za njih i u vrlo kratkom roku će same otpasti. Procedura traje oko 1:30h i obavlja se na kozmetičkom krevetu. Specijalnim nalepnicama se odvajaju donji kapci od gornjih i od tog momenta Vi žmurite odmarajući se uz muziku ili dremajući posle radnog dana. Za to vreme posebnim alatima izoluje se svaka prirodna trepavica i na nju se lepi veštačka sve dok se na svaku ne zalepi. Gustina kod ove metode zavisi isključivo od broja prirodnih trepavica.

Održavanje trepavica je vrlo jednostavno. Prvo pravilo je da se prvih 24h ne umivate i ne odlazite u saunu jer je toliko potrebno lepku da se u potpunosti veže za trepavicu. Svako ostalo jutarnje umivanje se završava sa “četkicom za obrve” dok su trepavice još vlažne. Kako ujutru raščešljate trepavice takve će i ostati tokom celog dana dok ih ponovo ne pokvasite.  Nikako ne upotrebljavajte masne preparate poput mleka i losiona kao ni neke čistače koji sadrže ulja. Nakon nekoliko dana počinje polako otpadanje prvih ekstenzija pošto one rastu zajedno sa vašom prirodnom trepavicom i kada njoj dođe kraj ciklusa rasta  ona ispadne a sa njom i nalepljena trepavica. Korekcija je potrebna nakon 2-3 nedelje jer tada postaju da izgledaju neuredno trepavice na kojima ste ostali bez ekstenzija. Mnoge dame se odlučuju za kratku korekciju svake nedelje jer im onda trepavice uvek izgledaju kao tek uradjene.

Što se tiče “ruskog volumena” apsolutno je identična priprema i održavanje trepavica jedina je razlika u tehnici i efektu. Ova metoda predstavlja nanošenje više trepavica na jednu prirodnu. Ručno se napravi “snop” tj “buket” od trepavica i tako nastaje 2d,3d,5d volumen. Ova procedura traje duže od klasične metode ali daje efekat gustine koji klasična metoda ne može da napravi. Efekat 3d je najčešći i najprirodniji dok se efekat 6d,8d koristi za specijalne prilike.